Voetbalschoenen

De beste leren voetbalschoenen van bekende merken vindt u bij Select Sport. Oorspronkelijk zijn voetbalschoenen van leer en die traditie is in de loop der jaren in ere gehouden. Voorheen hadden voetbalschoenen nog een erg klassiek uiterlijk, dat is de afgelopen jaren wel iets veranderd. Hoewel er nog steeds leren voetbalschoenen met een klassiek uiterlijk op de markt zijn zien we ook voetbalschoenen met een sterk gemoderniseerd uiterlijk. Zo is het leer bijvoorbeeld soepeler en zachter geworden en is comfort een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Bekijk onze collectie direct online en vindt uw favoriet.

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Waar let u op bij de aanschaf van voetbalschoenen?

De juiste voetbalschoen vinden is belangrijk. Goede voetbalschoenen zitten goed en voorkomen blessures. Laat u niet alleen leiden door mooie kleuren, kijk goed wat voor u een geschikte schoen is. We zetten graag een aantal belangrijke aspecten waarmee u rekening dient te houden voor u op een rijtje:

 • Materiaal. Leren voetbalschoenen voelen aan als een tweede huid. Deze schoenen hebben wel meer verzorging nodig dan synthetische schoenen.
 • Ondergrond. Bij het spelen op (kunst)gras zijn voetbalschoenen nodig met noppen eronder. Deze bieden voldoende stevigheid. Speelt u in een zaal? Bekijk dan ons assortiment zaalvoetbalschoenen eens.
 • Type voetbalschoen. Tegenwoordig worden voetbalschoenen ingedeeld per categorie. Deze ziet u vaak staan in de productnaam. Er zijn vijf categorieën:
  • FG: firm ground
  • SG: soft ground
  • TF: turf
  • AG: artificial ground
  • IN: indoor
 • Pasvorm. Voetbalschoenen behoren strak te zitten, maar zeker niet te knellen. Schoenen die niet goed aansluiten kunnen uitvallen tijdens een training of wedstrijd.

Onderhoud voetbalschoenen

Om zo lang mogelijk te genieten van uw voetbalschoenen is goed onderhoud van belang. Maak de schoenen na gebruik schoon met water en een borstel. Gebruik geen schoonmaakmiddel, dit kan de schoen aantasten. Leren voetbalschoenen eens per twee weken invetten raden we ook aan. Dit houdt het leer soepel en voorkomt scheuren.

Online voetbalschoenen bestellen

Of u nu op zoek bent naar Adidas leren voetbalschoenen, Kaiser 5 voetbalschoenen of een Nike premier voetbalschoen, u vindt het allemaal bij Select Sport. Uw favoriet is gemakkelijk en snel online te bestellen. Binnen enkele werkdagen ontvangt u uw aankoop thuis. Heeft u een vraag over ons assortiment? Neem gerust contact met ons op.