Loopanalyse

Sporten zonder blessures

Bent u een fanatieke sporter of heeft u last van complexe klachten tijdens het sporten? 

Selectsport en Podotherapie ten Brinke werken samen om u als sporter een uitstekend fundament te bieden! Dat begint met de juiste ondersteuning van uw voeten.

Hoe vindt u de juiste schoen?

Afhankelijk van de sport die u beoefent, bewegen uw voeten zich op een verschillende manier. Als u een hardloper bent, is de beweging naar voren gericht, bij veldsporten zoals b.v. voetbal en volleybal bewegen uw voeten zich vaak vanuit stilstand en in alle richtingen. Naast uw manier van lopen spelen ook uw lichaamsgewicht, loopfrequentie en loopafstand een rol bij het kiezen van de juiste schoen. Bij Select Sport helpen we u aan de juiste schoen op basis van een loopanalyse.

Een goede schoen ondersteunt en begeleidt de voet in een vloeiende beweging. Zo worden blessures voorkomen en blijft sporten iets om van te genieten!

WinkelWinkel

Hoe gaan we te werk?

 • Oude schoenen

  We beginnen met de analyse door te kijken naar uw oude sportschoen (mocht u deze hebben). Door naar deze schoen te kijken, komen we al veel te weten over uw loopstijl.

 • Voetscan

  Met onze voetenscanner kopiëren we uw voeten als het ware naar ons beeldscherm. Zo kunnen we zien wat voor voettype u heeft: een neutrale voet, een platvoet of een holvoet.

 • Op de loopband

  Terwijl u op onze loopband loopt, registreren onze camera’s nauwkeurig al uw loopbewegingen. We analyseren uw (sportspecifieke) bewegingen, zoals het afwikkelen van uw voet.

 • Vragen

  We stellen u een aantal vragen om bijvoorbeeld te achterhalen hoeveel kilometer u per keer loopt en of u misschien klachten heeft.

 • Passen en testen

  Op basis van alle informatie beoordelen we welke ondersteuning uw voeten tijdens het sporten nodig hebben. We stellen een aantal geschikte schoenen aan u voor en deze schoenen test u direct op onze loopband. Met onze camera’s analyseren we welke schoenen uw voeten en loopstijl het beste ondersteunen.

 • Verwijzing

  Blijkt dat u pijn heeft bij het sporten of last van loopblessures? Door een nauwe samenwerking tussen Selectsport en Podotherapie ten Brinke bent u altijd verzekerd van de juiste expert.

Er is altijd een schoen die bij u past. Onze medewerkers helpen u graag om die te vinden! 

Oude schoenen

Heeft u veelgebruikte sportschoenen? Neem deze mee naar de winkel. Deze zeggen veel over uw loopstijl en helpen ons om u te voorzien van het beste advies.

Ervaart u pijn of ongemak tijdens het sporten of heeft u last van een blessure?

Soms zijn goede schoenen niet genoeg en ervaart u alsnog pijn of ongemak tijdens het sporten. Vaak is dit gekoppeld aan uw onderlichaam. Podotherapie ten Brinke is een expert op het gebied van klachten die gerelateerd zijn aan de voet-, enkel-, knie-, heup-, en rug.

Hoe lossen we het op?

De podotherapeut onderzoekt of uw klacht het gevolg is van een verkeerde techniek of bijvoorbeeld van een beperking in spieren en/of banden. Afhankelijk van uw klacht kan onze podotherapeut verschillende behandelingen toepassen:
• Advies op het gebied van training en oefening;
• Mobilisatie: een techniek om uw gewrichten weer soepel te laten bewegen;
• Taping;
• Ortheses;
• (Sport)podotherapeutische inlegzolen op maat. Gemaakt door middel van een 2D-scantechniek;
• (Sport)schoenadvies en/of aanpassingen aan uw huidige schoenen

Wat neemt u mee naar de podotherapeut?

• Sportschoenen die u veel draagt;
• Geldig identiteitsbewijs;
• Geldige zorgverzekeringspas.

Verwijzing en vergoeding

U kunt op eigen initiatief een afspraak maken. U heeft geen verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist nodig. Podotherapie wordt meestal (gedeeltelijk) vergoed als u aanvullend verzekerd bent. De hoogte van de vergoeding is bij iedere verzekering anders. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar vindt u de vergoeding die op u van toepassing zijn.

Meer informatie

Voor meer informatie over podotherapie, klachten en behandelingsmogelijkheden kunt u contact opnemen met Podotherapie ten Brinke of Select Sport.

Wij zijn telefonisch bereikbaar op:

maandag t/m woensdag & vrijdag 9.30 tot 18.00 uur
donderdag tot 9.30 tot 21.00 uur
zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur
Tel: 0548-514185

Podotherapie ten Brinke

Podotherapie ten Brinke behandelt mensen met voetklachten en/of klachten aan knie, heup en rug die veroorzaakt worden door het niet goed functioneren van de voeten. Een verkeerde voetstand of een verkeerd looppatroon kan hier de oorzaak van zijn. In onze praktijk in Rijssen en in Holten staan we graag voor u klaar!

Podotherapie ten Brinke aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP).

Winkel

Hoe loopt u?

De manier waarop u loopt zegt veel over het soort schoen dat u nodig heeft om blessurevrij te blijven sporten:
• Een neutrale loper landt op de buitenkant van de hiel en krijgt een vloeiende beweging van uw hak naar uw voorvoet. Dit is een gezonde manier van lopen.
• Een overpronerende loper zakt met zijn voet/enkel naar binnen tijdens het hardlopen. Dan zakt de voet vaak al vanaf de hak naar binnen en de rest van de voet volgt. Dit overproneren zorgt ervoor dat de knieën ook naar binnen draaien. Omdat u daardoor uw spieren/pezen in uw onderbeen en knie overbelast, vergroot u de kans op blessures.

• Weet wat er verandert

Simpelweg het nieuwere model van uw vorige schoen kiezen is niet per se een goed idee. Soms veranderen fabrikanten slechts een detail, maar kan zelfs een kleine wijziging grote gevolgen hebben voor uw loopstijl. Vraag daarom elke keer bij het kopen van schoenen aan onze medewerkers wat er veranderd is en neem uw oude schoenen mee.

• Draag hardloopsokken

Hardloopschoenen zitten beter met goede hardloopsokken voor dames en voor heren. Deze sokken zijn specifiek ontworpen voor hardlopen en verbeteren het comfort en de steun van uw schoen.

• Blijf niet doorlopen met pijn

Door uw (pijn)klachten te negeren, kunt u uw lichaam ernstig beschadigen. Zoek de hulp van een expert en laat u adviseren en behandelen door onze podotherapeut.