Onderhoud van Ski's

Blijf comfortabel en veilig genieten van uw wintersportuitrusting.

Het belang van een goed geslepen en afgestelde ski wordt nog steeds onderschat. Regelmatig onderhoud van uw ski's of board levert beslist meer plezier op. Bovendien beperkt u de kans op ongelukken of blessures door plotseling wegglijden. Hieronder een korte uitleg over het belang van de verschillende onderdelen tijdens het onderhoud.

Scherpe staalkanten

De staalkanten van uw ski's of board zorgen voor houvast op de helling en zorgen voor een goede sturing in de sneeuw. Vooral harde sneeuw maakt de staalkanten snel bot. Na een week wintersport is er van de oorspronkelijke scherpte soms nog maar 40% over. Dit geeft op de wat hardere pistes een onzeker gevoel. Voor het carven zijn scherpe staalkanten dus onmisbaar.

Belangrijk om te weten is dat hoe vaker u de ski’s op dezelfde machine laat slijpen, hoe beter de kwaliteit van het slijpwerk wordt. Dit zorgt er dan weer voor dat uw materiaal langer meegaat!

Structuur in uw belag

Naast scherpe staalkanten is een structuur in uw belag ook erg belangrijk. Dit is voor de waterafvoer onder de ski’s, u kunt het vergelijken met het profiel van een autoband. De structuur zorgt voor goede glij- en stuureigenschappen van de ski's.

Openingstijden zijn enkel tijdens het wintersportseizoen, vanaf 1 november t/m 31 maart.

Selectsport Rijssen BV

Spoelerstraat 23A
7461 TX Rijssen

Telefoon: 06 516 684 49

Kunt u niet op onze normale openingstijden? Een afspraak maken in de avond is ook mogelijk.